Kekseliäin talkooidea Pieksämäeltä

Kokoomusyhdistykset eri puolella maata ovat järjestäneet Toivotalkoita ja Pieksämäen seudun Kokoomusyhdistykset tempaisivat 23. elokuuta jättiputken hävittämisen merkeissä. Ideana oli kiinnittää huomiota ihmiselle vaaralliseen ja nopeasti leviävään kasviin ja opettaa talkoolaisille miten kasvi saadaan tuhottua oikeaoppisesti. Talkoiden yhteydessä tottakai useampi pieksämäkeläinen jättiputkikasvusto sai kyytiä.

Kokoomus järjesti myös valtakunnallisen kisan kekseliäimmästä talkooideasta ja Pieksämäen jättiputkitalkoot veivät voiton tässä Jyrki Kataisen tuomaroimassa kilpailussa!

Seuraavan kerran Toivotalkoita järjestellään 4.10. eri puolilla Suomea ja Pieksämäellä on taas tarkoitus antaa jättiputkille kyytiä. Kokoontuminen on lauantaina klo 10:00 kaupungintalon parkkipaikalla. Nähdään siellä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Kekseliäin talkooidea Pieksämäeltä

  1. Kymmenkunta vuotta sitten istutimme kotipihalle puutarhurin ylimääräisenä lahjoittaman jättiputken. Iso ja näyttävä siitä tulikin ja sei sai jäädä syksyllä pystyyn.
    Keväällä sitten uusia taimia nuosi kymmenittäin. Nyt oli tullut tietoon jättiputken nesteen myrkyllisyys ja rupesin kaivamaan taimet emotaimen lisäksi juurineen.Vielä monen vuoden päästä yli 10 m päästä pilkisti uusia elinvoimaisia taimia.Kirjoitin jättiputken hävityksen ensimmäiseksi monta muuta talkooehdotusta käsittäneeseen listaani.

Vastaa