Vuoden pieksämäkeläinen!

Minulla oli ilo ja kunnia vastaanottaa arvostettu ”vuoden pieksämäkeläinen” -tunnustuspalkinto Pieksämäen joulukauden avauksen yhteydessä sunnuntaina 28.11.2010.

Kiitos. Kiitos tunnustuspalkinnon myöntäjälle eli Pieksämäen Nuorkauppakamarille ja kiitos kaikille, jotka ovat meikäläisen toimintaa arvostaneet ja minua tällä kertaa vuoden pieksämäkeläiseksi ehdottaneet. Palkinto tuli yllättäen ja odottamatta – aivan kuten torkkupeitot kansanedustajille.

Menneen kesän Big Wheels oli suurempi ja onnistuneempi kuin koskaan aiemmin ja se lienee vaikuttanut tämän valinnan osumiseen juuri minuun.

Mielellään kuitenkin jakaisin tämän hienon tunnustuksen kaikkien niiden kanssa, jotka ovat vuosien varrella olleet Big Wheels -tapahtumaa rakentamassa ja ylipäätään muitakin meikäläisen toisinaan hullujakin ideoita tukemassa ja toteuttamassa.

Yhden miehen ansiosta ei moista tapahtumaa kuitenkaan synny – siihen tarvitaan koko kaupungin väki. Big Wheels ei olisi sellainen kuin se nyt on ilman vuosi vuodelta kasvavaa talkoojoukkoa ja innokasta yleisöä. Ei ilman harrasteautoilijoita, jotka kaikista vaihtoehdoista valitsevat matkakohteekseen juuri Pieksämäen. Eikä ilman pieksämäkeläisiä, jotka luovat tapahtumalle sen loistavan ilmapiirin ja saavat harrasteautoilijat tuntemaan itsensä tervetulleiksi.

Yhdessä me kaikki olemme tämän saaneet aikaan ja se luo uskoa siihen, että yhteistuumin niin me pieksämäkeläiset kuin me harrasteautoilijat pystymme saamaan aikaan paljon enemmänkin.

Näin vuoden pieksämäkeläisenä haluaisin haastaa kaikki kaupunkilaiset talkoisiin Pieksämäen puolesta.

Jokainen meistä voi kantaa oman kortensa kekoon kannustavan ilmapiirin luomiseksi, jotta kotikaupunkimme kehittyy ja saamme pysäytettyä yhteisöämme nakertavan väestön vähenemisen.

Se tapahtuu luomalla uusia työpaikkoja ja pitämällä kiinni niistä, joita meillä jo on. Ja huolehtimalla siitä, että me pieksämäkeläiset olemme tyytyväisiä elämäämme täällä.

Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan olla mukana ylläpitämässä positiivista ilmapiiriä kaupungissamme.

Pieksämäki on kelpo paikka asua, tehdä töitä ja yrittää. Haasteita ja ongelmia toki on, mutta niin on kaikkialla muuallakin. Vilkaiskaapa välillä vaikka Varkauden suuntaan.

Pieksämäen tulevaisuus lähtee meistä itsestämme. Ei lannistuta sellaisiin asioihin, jotka voisivat olla paremmin, vaan nähdään se potentiaali joka meissä pieksämäkeläisissä ja tässä omassa kaupungissamme piilee. Koetetaan nähdä mahdollisuuksia siinä missä muut näkevät esteitä. Ei murehdita ongelmia, vaan etsitään yhdessä ratkaisuja.

Positiivinen ote kotikaupungin asioihin ja luottamus tulevaisuuteen tekevät Pieksämäestä paremman paikan.

Se on meidän pieksämäkeläisten tehtävä pitää kaupunkimme puolia. Ei sitä kukaan muu meidän puolestamme tee.

Omasta puolestani kiitän vielä kertaalleen tunnustuksesta. Kiitos.

4 kommenttia artikkeliin ”Vuoden pieksämäkeläinen!

  1. No nyt kerrankin osui valinta kohdalleen !
    Iso käsi Onnittelut.

    – Luppe –

Vastaa