Keilailua ja veturitalleja

Toisin kuin perjantain 26.10. Pieksämäen Lehdessä epäiltiin Pieksämäen Kokoomus ei missään nimessä vastusta keilailua harrastuksena saati yrittäjävetoisen keilahallin saamista kotikaupunkiimme. Kunnallista keilarataa ei varmasti näissä talousolosuhteissa ole luvassa, mutta toisaalta sitä ei ymmärtääkseni olla edes vaatimassa. Pieksämäen keilahalli toteutunee heti kun sopiva keilahalliyrittäjä ja tarkoitukseen soveltuvat tilat kohtaavat – kysyntää palvelulle nimittäin tuntuu olevan.

Ajatus keilaradoista vanhaan veturitallirakennukseen on ollut esillä aiemminkin ja tiedän, että muitakin hallivaihtoehtoja on aktiivisesti selvitetty harrastajien toimesta sen jälkeen kun edellinen keilahalliyrittäjä Pieksämäellä lopetti. Sopivien tilojen tai yrittäjän etsiminen ei toistaiseksi ole tuottanut tulosta, mutta tässä metsästyksessä tulisi myös kaupungin olla apuna. Keilailuyritys ei todennäköisesti juurikaan tuo uusia työpaikkoja, mutta senkin edestä lisää kaupunkilaisten viihtyvyyttä ja vapaa-ajan palveluja.

Nyt kun vanha veturitallirakennus on kaavankin mukaan jäämässä paikoilleen, on syytä selvittää sen tulevia käyttötarkoituksia tarkkaan. Omasta mielestäni sympaattisen tiilirakennuksen suojiin mahtuisi vallan hyvin sekä nykyisen kaltainen suuremmat yleisötapahtumat mahdollistava viihderavintola että omana yksikkönään keilarata kahvioineen. Nämä kaksi saisivat varmasti toisistaan myös synergiaetuja. Tilaa veturipilttuissa löytyy runsaasti ja varmasti edellä mainitun kombinaation oheen on kehiteltävissä myös monia muita toisiaan tukevia toimintoja.

Rakennuksen jatkokäyttöä kannattaa valmistella jalat maassa pitäen ja liian mahtipontisia remontteja välttäen. Osa miljöön tunnelmaa kun on noissa karuissa tiiliseinissä ja vuosikymmenten jättämissä käytön jäljissä. Pienemmälläkin remontilla tiloista saadaan monipuoliset ja moneen eri vapaa-ajan käyttöön mukautuvat.

Heikki Skyttä
tapahtumayrittäjä,
Pieksämäen Kokoomuksen pj.

 

Vastaa