”Vahva mandaatti Suomen kansalta”

Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun mukaan Suomessa oli vaalien aikaan 4510040 äänioikeutettua. Kun tämä suhteutetaan eri puolueiden vaaleissa saamiin äänimääriin, voidaan todeta, että…

99,9% äänioikeutetuista ei äänestänyt kommunisteja, liberaaleja, itsenäisyyspuoluetta, feminististä puoluetta, Suomen Kansa Ensin -puoluetta tai eläinoikeuspuoluetta
99,8% äänioikeutetuista ei äänestänyt kansalaispuoluetta
99,7% äänioikeutetuista ei äänestänyt seitsemän tähden liikettä
99,6% äänioikeutetuista ei äänestänyt piraatteja
99,3% äänioikeutetuista ei äänestänyt sinistä tulevaisuutta
97,3% äänioikeutetuista ei äänestänyt kristillisdemokraatteja
96,9% äänioikeutetuista ei äänestänyt RKP:tä
94,4% äänioikeutetuista ei äänestänyt vasemmistoliittoa
92,2% äänioikeutetuista ei äänestänyt vihreitä
90,6% äänioikeutetuista ei äänestänyt keskustaa
88,4% äänioikeutetuista ei äänestänyt kokoomusta
88,1% äänioikeutetuista ei äänestänyt perussuomalaisia
87,9% äänioikeutetuista ei äänestänyt SDP:tä

Siinä ei juuri kenenkään kannata koettaa puhua koko kansan äänellä, voittipa omasta mielestään vaaleissa tai ei…

Yhteisellä asialla…

Meikäläinen on ollut kohtalaisen aktiivinen pohtimaan ja hoitamaan yhteisiä asioita – vuosien varrella on tullut oltua mukana vähän yhdessä jos toisessakin yhteisessä hankkeessa. Kaikki taisi alkaa UCC Pieksämäki ry:n jäsenlehden päätoimittajan vakanssista vuonna 1990, seuraavana vuonna sitten tulin valituksi samaisen yhdistyksen hallitukseen ja siellähän sitä on sitten istuttu siitä lähtien. Harrasteautopuolella on tullut toimittua muutenkin yhteisen edun puolesta mm. Suomen Harrasteajoneuvoliitto ry:n puheenjohtajana, sittemmin Overdrive.fi:n puitteissa harrastajien vuorovaikutusta edistäen.

Paikallisella tasolla on tullut pohdittua tapahtumien kehittämistä ja osallistuttua aktiivisesti etenkin matkailualan palavereihin ja erilaisiin projekteihin. Matkailun kehittäminen on kiinnostanut etenkin, koska ”oma” Big Wheels -tapahtuma on vuosien saatossa kasvanut ehkä Pieksämäen merkittävimmäksi yksittäiseksi matkailutapahtumaksi.

Kunnallispolitiikkaan meikäläinen ei ole tähän mennessä ottanut ”virallisesti” osaa, vaikka omassa tuttavapiirissä kunnallisia asioita onkin usein pohdiskeltu ja puitu. Yleensä ottaen kunnallispolitiikka on vaikuttanut mielestäni melko kuppikuntaiselta meiningiltä. Sivustaseuraajan silmin terve maalaisjärki ja kaupunkilaisten yhteinen etu on jopa saattanut välillä jäädä turhaan puoluepolitiikan jalkoihin.  Sellaistahan se ei saisi olla.

Omasta mielestäni valtuutettujen, ketä sitten ovatkaan jatkossa, tulisi ajatella enemmän itsenäisesti ja vähemmän vanhoihin rintamalinjoihin kaivautuen. Kaivattaisiin uutta otetta ja muuttunutta maailmaa vastaavaa näkemystä yhteisten asioiden hoitoon.

Turhasta vastakkainasettelusta paikallisella tasolla pitäisi pyrkiä eroon ja sen sijaan meidän kaikkien pieksämäkeläisten tulisi kohdistaa tarmomme seudun ulkopuolelta tuleviin haasteisiin vastaamiseen. Nykypäivän globalisoituvassa maailmassa kun todelliset uhat tulevat kaukaa oman poliittisen hiekkalaatikon ulkopuolelta ja ennemmin kuin demareita tai kokoomuslaisia meidän kaikkien pitäisi olla ensisijaisesti pieksämäkeläisiä.

Puoluevalinnassa pyrin valikoimaan puolueen, joka kannustaa itsenäiseen luovaan ajatteluun ja kannustaa yrittämään – muutama muukin puolue kysyi minua ehdokkaakseen, mutta Kokoomus veti pisimmän korren. Toivoisin silti, että kuntavaalit olisivat enemmän henkilö- ja vähemmän puoluevaalit, koska Pieksämäki tarvitsee uusia aktiivisia vaikuttajia – onneksi tällaisia tuoreita nimiä tuntuu olevan nyt tarjolla poliittisen kentän kaikilta laidoilta ja toivottavasti tässä myös itsekin pääsisin vaikuttamaan näihin yhteisiin asioihin valtuutetun roolissa.

Ja kuka se teidän oma ehdokkaanne sitten onkaan ja missä kunnassa tahansa asutte – niin käykää toki äänestämässä!